Dům na Hlinkách č. 56 je nejnižším objektem v ulici, ale vinařská tradice zde zanechala nesmazatelné stopy – rozsáhlý sklepní labyrint. Je to totiž dům, kde v roce 1868 založil Alfréd Reissmann svůj podnik velkoobchodu s vínem.

Od potomků této firmy jsme se také dozvěděli zajímavou historii výroby pověstné brněnské speciality – desertního kořeněného vína známého pod pozdějším názvem Metropol. V době existence firmy se však speciální sladké víno jmenovalo „Červená karkulka“ a bylo mezi konzumenty velmi oblíbené. Originální recepturu na její výrobu přivezl po návratu z první světové války přímo z Itálie Felix Reissmann. Produkt vyráběný z vína typu „klaret“, do něhož se přidávaly maceráty z 32 druhů bylin ve speciálním poměru, se řadil do kategorie vermutů. Obsah alkoholu se pohyboval mezi 15 % až 18 % a hlavní přísada pelyněk svou hořkou chutí zajišťoval blahodárné a povzbuzující účinky pro trávicí trakt. Hotový výrobek však musel ještě několik týdnů dozrávat v naprostém klidu v sudech, než mohl být plněn do lahví. Sklepení Reissmannovy výrobny bylo těmito sudy také velmi dobře vybaveno, a jelikož velikost sudů překročila rozměry přístupových chodeb do podzemí, musely se sestavovat přímo v jednotlivých sklepních kójích. Prosperující firma však v roce 1948 musela ukončit svou činnost.

Sklepní kóje a chodby v celkové délce téměř čtvrt kilometru vznikaly v průběhu 18. století. V roce 2006 byly sklepy stále ještě vybaveny obřími sudy a technologií k výrobě vín. Byl to však poslední okamžik jejich dlouhé historie. Plísní prorostlé dřevo už nebylo schopno odolávat zubu času a postupně mizelo z míst, kde v chladném a civilizací nedotčeném prostředí po staletí zrály vyhledávané delikatesy brněnských restaurací a vináren.